-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12119 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:32

آيا در خواندن قرائت و ساير قسمتهاي نماز، رعايت تجويد لازم است؟

رعايت تجويد لازم نيست; ولي بايد كلمات و حروف را طوري ادا كند كه عرف عرب آن را صحيح بداند; هر چند رعايت دستورات تجويد بهتر است.( ر.ك: استفتائات امام خميني; ج 1، ص 158 و 160، دفتر انتشارات اسلامي / توضيح المسائل مراجع، بنيهاشمي، ج 1، ص 575 ـ 576، دفتر انتشارات اسلامي / استفتائات قرآني، غلامرضا نيشابوري، ص 38، انتشارات سيد جمال الدين اسدآبادي. )

تجويد كه همان صحيح خواندن قرآن و خوب ادأ كردن حروف و شناختن وقفها است ولو بعنوان يك علم و به اين گستردگي در صدر اسلام رايج نبوده است امّا علمي است كه در عهد رسول اكرمو علي، بدان اهتمام ورزيده ميشد و از طرف اين بزرگان، اصحاب به همان قواعد ابتدايي تجويد دعوت ميشدهاند. با توجّه به اين مطلب، رعايت و توجّه به قواعد تجويدي در صورت امكان امري ضروري و نيكوست. نكتهاي كه در پاسخ سؤال شما قابل تذكر است اين كه، اگر عدم رعايت قواعد تجويدي به گونهاي باشد كه سبب تغيير معناي كلمه و واژهاي بشود به فتواي فقها در نماز سبب بطلان نماز ميشود و قطعاً در تلاوت قرآن هم امري ناپسند است.( توضيح المسائل مراجع عظام تقليد ذيل مبحث قرائت و تحرير الوسيله امام ذيل همين مبحث مسألة 12 / تعريف تجويد و ... ًّ دانشنامة قرآن ... ًّ خرمشاهي، ج 1، ص 7 ـ 476. ) امّا اگر رعايت نكردن قواعد تجويدي به گونهاي نيست كه سبب تغيير معناي كلمهاي بشود و فقط از زيبايي و حُسن تلاوت كاسته شود دليلي بر اشكال داشتن و غلط بودن چنين موردي نيست علاوه بر آن كه استفتائي هم كه از مقام رهبري شده است مؤيد اين مطلب است: ايشان در استفتأ خويش آوردهاند كه: ميزان در صحيح بودن قرائت، مطابقت داشتن آن قرائت و تلفظ با قرائت علماي لغت عرب است نه دانشمندان فن تجويد.( توضيح المسائل مراجع، ج 1، ص 632 ًّ سؤال 475. )

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.